Празник Покрова Пресвете Богородице у селу Растуша

У селу Растуша, парохији растушкој, новоизграђени Храм Покрова Пресвете Богородице прославио је своју Крсну славу у великом празничном расположењу.


Празник је почео служењем вечерњег богослужења са петохљебницом, а служили су протојереј-ставрофор Боривоје Шањић, протојереј-ставрофор Станислав Рађен, јереј Милош Јовић, архијерејски намјесник протојереј Миладин Вуковић и јереј Раде Танацковић који је одржао и прелијепу проповијед о празнику Покрова Пресвете Богородице.

Након вечерњег Богослужења, услиједила је заједничка трпеза.
Сутрадан, на сам дан празника, служена је Света Литургија, чиме се празновање наставило.
Литургију су служили протојереј-ставрофор Саво Кнежевић, Протојереј-ставрофор Станислав Рађен, протојереј-ставрофор Драган Ерић, јереј Раде Танацковић и протојереј-ставрофор Недељко Пришић, свештеник Растушки.
По завршетку Свете Литургије проповиједао је протојереј-ставрофор Станислав Рађен који је говорио о великој улози Богородице у нашим животима, а након проповиједи услиједио је трократни опход око светог храма.
И ове године се на сам празник окупило много вјерног народа из Растуше, Чечаве и околних села што потврђује колико поштовање у нашем народу има Богомајка и колико је овај народ доживљава као своју заштитницу.
Након опхода око храма услиједило је резање славског колача са овогодишњим кумовима, а изабрани су и кумови за наредну годину као домаћини ове манифестације.
Потом је услиједила заједничка трпеза за све присутне госте, а протојереј-ставрофор Недељко Пришић, домаћински се захвалио свима који су помогли овогодишњу манифестацију, као и онима који су својим трудом и прилозима помогли подизање овог прелијепог храма који је готово у потпуности довршен, а остало је само да се храм фрескопише, чиме ће бити цјелокупно уређен.

Фотографије погледати ОВДЈЕ

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com