Владика Хризостом по први пут посјетио Чечаву

 

У навечерје празника Рођења Пресвете Богородице Његово Преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом Богослужио је у храму Рођења Пресвете Богородице у Чечави вечерњу молитву са петохљебницом.

 

Његовом преосвештенству саслуживали су свештеници протојереј-ставрофор Недељко Пришић, протојереј-ставрофор Миро Ђукарић, протојереј-ставрофор Мирослав Живковић , протојереј – ставрофор Чедо Готовац и ђакон Богдан Стјепановић.
Велики број вјернога народа из Чечаве и сусједних мјеста окупио се да дочека преосвећеног валадику који по први пут долази у Чечаву. Након вечерње молитве преосвећени се владика обратио окупљеном народу врло лијепом бесједом у којој је истакао значај празника који отпочињемо славити. Истакао је да  је Рођење Пресвете Богородице празник којим прослављамо рођење мајке онога који је Спаситељ свијета и да  је тај празник претходница Рођења Христова. У својој бесједи владика се осврнуо и на значај љубави истакнувши да нема спасења мога без спасења брата мога и да требамо да волимо једни друге и да праштамо једни другима све од срца да би Бог опростио и нама мноштво сагрешења наших . Такође је позвао све вјернике да не напуштају своје мјесто и село које је лијепо и које су  њихови преци сачували њима.  Напослијетку је вјерни народ пришао и узевши благослов од владике у миру  изашавши из храма наставио прославу уз играње ,пјесму и весеље у црквеној порти.

Протројереј Драган Ерић        

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com