Митрополит Хризостом богослужио на Гојаковцу у Церовици

Његово Високопреосвештенство новоизабрани митрополит дабробосански и администратор Епархије зворничко-тузланске Господин г. Хризостом посјетио је данас, на дан успомене светих апостола Петра и Павла, парохију церовичку и богослужио у петропавловском храму на Гојаковцу у Церовици.

Кум храмовне славе господин Горан Ђајић принио је на благослов и освећење крсни хљеб и кољиво тражећи тиме благослов за своју породицу. За славском трпезом, надлежни свештеник протојереј-ставрофор Мирослав Живковић уручио је Господину Митрополиту споменицу поводом 125 година освећења петропавловског храма на Гојаковцу у Церовици. На Петровдан 1892. године овај храм је освештао Митрополит сарајевски Господин Ђорђе (Николајевић), а данас након 125 година храм је посјетио и у њему богослужио Митрополит дабробосански Господин Хризостом (Јевић).
Нека и нама данашњем нараштају Господ да снаге да као потомци следујемо светом и узвишеном путу светосавском и светолазаревском, на коме су истрајавали наши преци и наши претходници.

Протојереј-ставрофор
Мирослав Живковић

 

 

 

 

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com