Васкршњи сабор код храма Пресвете Тројице


Христос Васкрсе, људи радујте се!

    У празничној радости Васкрсења Христовог  када читава васељена васкрсава у Христу и природа даје своје знаке буђења из сна, дана 23. априла т.г. код храма Пресвете Тројице одржан је Васкршњи сабор. Овај сабор традиционално окупља дјецу парохија теслићких која својим такмичарским духом и радошћу, својом снагом љубави и креативношћу показују ону истинску Јеванђелску искреност и свој лични доживљај празника Пасхе – преласка из сна у Живот!
    Пре приступања оном такмичарском дјелу, најмлађи су присуством на светој литургији у храму отпочели своје духовно саборовање у духу празника Васкрсења. Литургију су служили протојереј-ставрофор Недељко Анђелић и ђакон Младен Ковачевић. У својој бесједи протојереј-ставрофор Вукан Субић нагласио је значај данашњег јеванђелског догађаја и позвао све да у личности невјерног Томе пронађу своју вјеру – „блажени који не видјеше а вјероваше“ (Јн. 20:20). Након тога, такмичари су своје вјештине опробали у следећим дисциплинама: избор за најљепше украшено васкршње јаје, најљепши васкршњи цртеж, најтврђе јаје и потрага за скривеним јајетом.
 Такође, у сали храма у коме је одржано такмичење, могли су се видјети  изложени радови из калиграфске радионице, која дјелује по благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Хризостома од почетка 2016. године. Приказано је мноштво радова и текстова садржине из Светога Писма, тропара, духовних пјесама, цитата светих отаца...
У нади и вјери на Васкрсење, на наш Прелазак преко мора смрти у Лађу Христову, и ово  дјело нека буде мотивација  на даље заједничке радове и окупљања.

Предсједник СОЗ-е
Александар Митровић

 

 

 

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com