Епископ Хризостом богослужио у Теслићу на Лазареву суботу

Дана 08. априла т. г. на дан када наша Црква у великој духовној радости прославља светог четверодневног Лазара и Сабор св. архангела Гаврила, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Г. Хризостом је посјетио парохије теслићке и богослужио у теслићком храму Пресвете Тројице. Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори: Недељко Анђелић, Вукан Субић, Маринко Јокић, јереј Михаил Гавриловић и ђакон Богдан Стјепановић.

На литургијском сабрању се окупио велики број вјерника који су дошли да на овом великопосном путу заједно са својим Епископом буду свједоци Лазаревог и нашег свеопштег васкрсења у Христу Господу. У својој надахнутој бесједи Епископ је позвао да истрајемо у ношењу крста поста како би постали свједоци и саучесници вјечнога живота у Васкрсломе Христу.
Посебна част доласка Епископа је учињена и тиме што Општина Теслић прославља своју крсну славу - Сабор св. арх. Гаврила, благовјесника о почетку нашега спасења. Епископ Хризостом је у просторији Општине Теслић освјештао славско жито и хљеб, те заједно са начелником Општине Теслић г. Миланом Миличевићем преломио исти уз жељу да св. арх. Гаврило буде благовјесник мудрости и благоразумности.  Након овога свечанога чина уследила је трпеза љубави у црквеној сали поред храма Пресвете Тројице. Такође Епископ је искористио прилику и посјетио Крстову Гору,  давши своју подршку овоме пројекту  и уз неколико корисних савјета препоручио наставак за даље токове радова.
Слава Богу за све!

Свештено братство
храма Пресвете Тројице у Теслићу

 

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com