Братски састанак Архијерејског намјесништва теслићког у Прибинићу

Окружен пропланцима,окупан топлином мартовског сунца и у прелијепој природи,село Прибинић је данас 29. марта имало посебну духовну радост,јер је ово село посјетио и благословио Његово Преосвештенство епископ Зворничко-тузлански Господин Г.Хризостом. Ово је други долазак Његовог Преосвештенства у парохију прибинићку.
Данашња посјета је учињена поводом одржавања братског састанка Архијерејског намјесништва теслићког. Састанак је почео у 16:00 часова у сали светосавско-парохијског дома на коме је надлежни епископ Господин Хризостом упознао свештенике Архијерејског намјесништва теслићког са одлукама Великог православног сабора који је одржан 2016. године на Криту.
Након састанка у 18:00 часова је почела Пређеосвећена литургија коју је служио Његово Преосвештенство епископ Хризостом уз саслужење протојереја ставрофора: Недељка Анђелића, Вукана Субића, Мирослава Живковића, Далибора Ђекића и протођакона Славољуба Милошевића. У току службе сви свештеници су приступили Светој тајни исповијести и причешћа..Исповиједник је био протојереј ставрофор Жарко Милашиновић из Архијерејског намјесништва добојског. Један дио вијерног народа се такође причестио. На крају службе епископ Хризостом је благословио све сабране и поучио их о значају поста и молитве пожеливши да са радошћу дочекамо празник Васкрсења Христовог.
По завршетку Свете службе у сали светосавско-парохијског дома припремљена је вечера за Његово Преосвештенство и свештенике. По окончању вечере испраћен је Његово Преосвештенство епископ Хризостом уз ријечи захвалности и срећног пута.

 протонамјесник Драган Марковић

 

 

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com