СВЕТИ САВА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У ТЕСЛИЋУ

Дан празновања Светога Саве, Првог архиепископа српског свечано и торжествено је дочекан и прослављен у парохијама теслићким.
Овај велики дан за род српски је отпочео у навечерје празника служењем вечерњег богослужења, након кога је у великој сали СПКД „Просвета“ одржана и свечана академија. У организацији академије учешћа су узели: парохије теслићке, Светосавска омладинска заједница, Средње и Основне школе и СПКД „Просвета“ Теслић. Бесједу на тему Светосавље као мјера части и власти изговорио је протојереј-ставрофор Миладин Вуковић, Архијерејски намјесник теслићки. У богатом културно умјетничком програму наступила су два мјешовита хора састављена од ученика из Основне и Средње школе. Музичко-сценски приказ Растков одлазак у Свету Гору  је на сликовит начин покушао приказати и дочарати јеванђелске ријечи    „ако ко хоће да иде за мном, нека се одрекне себе и узме крст свој и за мном иде“(Лк. 9:23). И ове године су у организацији СПКД „Просвјета“ награђени најбољи литерарни и ликовни радови.
На сам дан празника, служењем  свете литургије и дјечијим сабрањем у црквама дан Светога Саве је радостно прослављен. У свим Средњим и Основним школама уз свечане представе и ломљење славскога колача Свети Сава је потврђен као истински српски учитељ и просвјетитељ.

Предсједник СОЗ-а
Александар Митровић

 

 

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com