БОГОЈАВЉЕНСКА ЛИТИЈА И ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ У ТЕСЛИЋУ

Празник Богојављења свечано је и ове године прослављен у теслићким парохијама.  Свету Литургију и чин великог водоосвећења служили су свештеници парохија теслићких у оба храма. И поред изузетно хладног времена вјерници су у великом броју присуствовали овом молитвеном сабрању. Необично бројна, овогодишња  Богојављенска литија се испред Спомен - храма  Пресвете Тројице упутила  на  купалиште „Радолинка“ на ријеци Усори гдје је извршен благослов водених токова. Литија је успјешно органиована уз подршку Српског соколског друштва „Свети Петар Цетињски“ из Теслића а у истој су, поред вјерног народа, узели учешћа представници Општине Теслић на челу са начелником др Миланом Миличевићем, представници МУП-а Теслић, Дома здравља „Св.Сава“ Теслић, ватрогасне јединице Теслић, успјешни спортисти и вјерни народ.
Због лоших временских услова изостало је традиционално пливање за Часни Крст али су се 20-сеторица пријављених такмичара борили да трчећи кратком стазом кроз снијежне наносе дођу до Часног Крста.
Најуспјешнији у трчању, Владимир Марковић из Теслића  освојио престижну титулу ,,ВИТЕЗ ЧАСНОГ КРСТА“. 
Организацију литије су осим Српског соколског друштва „Свети Петар Цетињски“ подржали: Општина Теслић и Туристичка организација Теслић а удружени власници ауто-школа из Теслића  припремили су топло  послужење за све присутне.

протојереј-ставрофор Миладин М. Вуковић

 

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com