Вече добротвора у Теслићу

               
   Обрадовах се кад ми рекоше: хајдемо у дом Господњи!(Пс.122:1)


Овим ријечима богонадахнути псалмопјевац је исказао радост уласка у Дом Господњи – са овим ријечима радости се 16.октобра т.г. вјерни народ Теслића окупио око своје духовне  Мајке- Цркве светог пророка Илије. Вечерње богослужење је служио Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Г. Хризостом уз саслужење протојереја – ставрофора: Миладина Вуковића, Мире Ђукарића, протојереја Душка Недића, јереја  Ненада Јеремића и ђакона Богдана Стјепановића. У својој бесједи Епископ је нагласио величину ове светиње  и позвао вјернике да сви заједно учествују у обнови исте.
Прва фаза радова је при крају: подигнути су  носиви  стубови који носе бетонски свод, постављена је нова кровна конструкција која је  покривена бибер цријепом, у изградњи су   тријемови на главним улазним вратима  који би до краја године требали бити завршени и покривени ростфрајним покривачем.
Након богослужења, у мотелу „Рођо“ одржано је Вече добротвора  које је окупило мноштво људи добре воље, који су својим присуством и прилозима исказали љубав и подршку у обнови цркве. Свештеници при цркви св. пророка Илије протојереји-ставрофори Чедо Готовац и Маринко Јокић су захвалили свима који учествују у обнови, и позвали све да заједничким трудом и напором и даље истрају у овоме дјелу. У част и славу обнове цркве,а на радост свих присутних,  својим гласом и стиховима  ово заједничко дјело увеличао је народни пјевач г. Мирослав Илић.
Такође, обавјештавамо све вјернике добре воље да својим прилогом могу помоћи обнову цркве. Молимо се Свемогућем Господу да нам да снаге да оно што смо отпочели у миру завршимо.

Старјешина цркве св.пророка Илије
Протојереј-ставрофор Чедо Готовац

 

 

 

Архијерејски намјесник теслићки
протојереј-ставрофор МИЛАДИН ВУКОВИЋ

ул. Александра Рајковића 7
74270 Теслић


моб: +387 65 529-585;
тел: +387 53 430-429;


е-mail: miladinvukovic74@gmail.com